Geri Dön
+ servings
Hazırlık 15 dakika
Pişirme 20 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Börek Malzemeleri Neler?

  • 1 ½ su bardağı glutensiz un
  • 1 ½ yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta beyazı
  • ¼ su bardağı yoğurt
  • 1 ’er fiske tuz ve karbonat
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket susam

Glutensiz börek iç harcı

  • 200 g. peynir
  • ½ adet demet maydanoz

Talimatlar
 

Glutensiz Börek Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz börek yapımı için öncelikle un, tuz ve karbonatı derin bir kapta karıştırın.
    Glutensiz Börek Tarifi
  • Ardından yumurta beyazı, yoğurt ve tereyağını ekleyin.
  • Pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurup dört eşit parçaya bölün.
  • Merdane yardımıyla her bir parçayı ince bir yufka haline getirin.
  • Yufkayı açarken tezgaha glutensiz un dökerek yapışmayı engelleyebilirsiniz.
  • Börek iç malzemesini yerleştirdikten sonra böreği sarıp fırın tepsisine dizin.
  • Bir fırça yardımıyla üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  • Börekleri önceden 180 derecede ısıttığınız fırına yerleştirin.
  • Sadece 10 dakika sonra kolay glutensiz börek tarifimizi tadabilirsiniz, afiyet olsun!

Notlar

Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu nedenle kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.