Glutensiz kadayıf yapımına pirinç eriştesini yumuşatarak başlamalısınız.
Tencerede 3 bardak kadar su ısıtın, suyun kaynamamasına özen gösterin ve pirinç eriştesini suya alıp yumuşatın.
Yumuşayan erişteyi yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsiye serin ve her iki ucuna yarım ceviz koyun.
Erişteyi ceviz içinde kalacak şekilde sarın.
Diğer erişteleri de aynı işlemlerden geçirerek tepsiye dizin.
Üzerlerine birer parça tereyağı ekleyerek önceden 220°C’de ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Şerbet için malzemeleri karıştırıp pişirin ve biraz soğumasını bekleyin. Tatlı ve şerbet ılık hale geldiğinde şerbeti dökerek kıtır bir kıvam elde edebilirsiniz.
Glutensiz kadayıf tarifiniz yiyen herkesin beğenisini kazanacak. Afiyet olsun!