Glutensiz kahvaltılık granola yapımı için öncelikle kinoa ve karabuğdayı yıkayın ve 1 saat kadar suda bekletin.
Hurmaları, suyu ve vanilya tozunu homojen bir kıvam elde edene kadar blender’dan geçirin.
Kinoa ve karabuğdayı süzün ve geniş bir kabın içerisine alın.
Kinoa ve karabuğdayın üzerine kakao, chia tohumu ve Hindistan cevizi şekerini ekleyerek karıştırın.
Hindistan cevizi tozu ve cevizleri de karışımın üzerine ilave edin.
Ardından hurmalı karışımı da ekleyip, tüm malzemeler birbiri içine geçene kadar karıştırın.
Fırın tepsisine bir yağlı kağıt yerleştirin ve karışımı tepsiye yayın.
150°C’de ısıttığınız fırında her 15 dakikada bir karıştırarak, 45-50 dakika kadar pişirin.
Karışım soğuduktan cam bir saklama kabına alın.
Kahvaltılarınızda taze meyvelerle, yoğurt ya da sütle karıştırarak tüketebilirsiniz. Dilerseniz yaz aylarında dondurmalarınıza bu granolayı ekleyerek ara öğünlerinizi çeşitli hale getirebilirsiniz. Afiyetle!