Kolay glutensiz kakaolu kek tarifini yapmak için geniş bir kabın içerisinde şeker ve yumurtaları krema kıvamı alana kadar karıştırın.
Ardından yağ, süt ve kakaoyu karşıma ilave edin. Mikserden geçirin.
Karışımdan bir bardak kenara ayırın. Kalan karışıma un, kabartma tozu, vanilya ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Malzemeler tamamen karışınca elde ettiğiniz hamuru yağladığınız kek kalıbına dökün.
Kek kalıbını önceden ısıttığınız 180°C’lik fırına koyun ve 30 dakika pişirin.
Keki hafif ılınınca kabından çıkarıp üzerine yapım aşamasında ayırdığınız kakaolu sosu dökün ve dilimleyerek servis edin.
Glutensiz kakaolu kek, mutfağınızda en sevilen glutensiz tarifler arasında yer alacak. Glutensiz unla kekin tadını çıkarın. Afiyet olsun!