Geri Dön
+ servings
Hazırlık 10 dakika
Pişirme 10 dakika
Porsiyon 2 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Krep Malzemeleri Neler?

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı glutensiz un
  • 1 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Talimatlar
 

Glutensiz Krep Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz krep yapımı için tüm malzemeleri geniş bir kase içine aktarıp karıştırın.
    Glutensiz Krep Tarifi
  • Glutensiz krep püf noktalarından biri karışımın pürüzsüz olması. Yani karışımın pütür pütür olmamasına özen göstermelisiniz.
  • Boza kıvamına gelen bu karışımı önceden ısıtıp yağladığınız krep tavasına dökün ve kreplerin her iki yönünü de eşit derecede pişirin.
  • Glutensiz krepleri güvenilir malzemelerle hazırladığınız reçellerle zenginleştirebilir ya da peynir, zeytin gibi kahvaltılıklarla birlikte yemeyi tercih edebilirsiniz.
  • 2 kişilik krep tarifimizdeki malzemeleri aynı oranda artırarak daha fazla kişiye hazırlayabilir ve keyifle tüketebilirsiniz. İşte glutensiz krep yapmak bu kadar kolay, afiyet olsun!

Notlar

Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu nedenle kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.