Glutensiz mantı yapımı için öncelikle iç harcı için gerekli tüm malzemeleri büyük bir kapta karıştırın.
Glutensiz unu ve pirinç ununu karıştırıp bir bardak kadarını ayırın.
Geniş kapta kalan unun ortasına yumurtaları kırın ve tuzu ilave edin.
Yavaş yavaş su ekleyerek hamuru ele yapışmayacak kıvama getirene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 4 parçaya ayırın.
Parçalara yuvarlak bir şekil verin ve elinizin içinde genişletin. Ardından merdane yardımıyla nazikçe hamurunuzu açın.
Glutensiz mantı hamurunun normal hamurdan daha hassas olduğunu unutmayın. Hamuru açarken ayırdığınız bir bardak unu serperek yapışmasını engelleyebilirsiniz.
Elde ettiğiniz mantı yufkasını bıçakla uzun şeritler halinde kesin ve ufak dikdörtgen parçalar elde edin.
Her bir parçaya iç harcı ekleyin ve kenarlarından tutup birleştirerek kapatın.
Derin bir tencerede suyu kaynatın.
İçine bir tutam tuz atıp, mantıları haşlayın. Mantılar su yüzeyine çıktığında altını kapatabilirsiniz.
Pişen mantıların suyunu süzün ve tabağa alın.
İnce kıydığınız sarımsaklarla hazırlanan yoğurdunuzu ekleyin ve tereyağında kavurduğunuz salçayı ilave edin.
Dilediğiniz baharatlarla zenginleştirerek sıcak servis edebilirsiniz. Kolay glutensiz mantı tarifi işte bu kadar!
Glutensiz unla hazırladığınız mantınız hazır. Şimdiden afiyet olsun!