Glutensiz poğaça yapımı için öncelikle glutensiz un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kap içerisinde karıştırın. Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyip, yoğurun.
Hamuru dinlenmesi için bir kenara ayırın ve o sırada beyaz peynir ve maydanozla iç harcı hazırlayın.
Hamur dinlendikten sonra hamuru parçalara ayırıp, içerlerini beyaz peynir ve maydanozla hazırladığınız harçla doldurup kapatın.
Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek üzerine damak zevkinize çörek otu veya susam atın.
Tepsiyi önceden 180°C’de ısıttığınız fırına yerleştirin. 30-35 dakika sonra glutensiz poğaçalarınız hazır. Kolay glutensiz poğaça tarifinin sonuna geldiniz! Poğaçaları sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.