Geri Dön
+ servings
Hazırlık 15 dakika
Pişirme 30 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Revani Malzemeleri Nelerdir?

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı glutensiz irmik
  • 1 su bardağı glutensiz un
  • 1 paket kabartma tozu

Glutensiz Revani Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Talimatlar
 

Glutensiz Revani Nasıl Yapılır?

  • Hamur için gereken tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun; oluşturduğunuz harç yumuşak ve homojen bir kıvama geldiğinde fırın tepsisine boşaltın.
    Glutensiz Revani Tarifi
  • Önceden ısıttığınız fırında 180°C’de üzeri kızarıncaya kadar (25-30 dakika) pişirin.
  • Fırından çıkan keki şerbetiyle buluşturma zamanı!
  • Şerbet için gerekli malzemeleri karıştırıp pişirin.
  • Glutensiz revaninin püf noktası şerbetin ısısında saklı! Eğer revani soğuduktan sonra şerbet dökecekseniz şerbet sıcak olmalı; revani sıcakken şerbet dökecekseniz de şerbet soğumuş olmalı.
  • Şerbetinizi de döktükten sonra revaniniz hazır. Afiyet olsun!

Notlar

Kaç Kalori?

Glutensiz revani gibi sürekli bir dilim daha yeme isteği uyandıracak bir tarif söz konusu olduğunda, akıllarda ister istemez kalori hesapları dönmeye başlıyor. Glutensiz revaninin kalorisi kullanılan malzemeler özelinde farklılık göstermekle birlikte tüm şerbetli tatlılar gibi kontrollü tüketimde fayda bulunuyor.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.